Gratis verzending vanaf € 100 ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎ ‎Bestel nu, betaal later met klarna

Van Fardien Kakozi

De gezondheidsvoordelen van halal maaltijden - Tasty Flavours

Bij Tasty Flavours zijn we trots op het bereiden van gezonde, eiwitrijke en dagverse maaltijden die ook nog eens halal zijn. Maar waarom zijn halal maaltijden eigenlijk gezonder? In dit artikel leggen we uit wat halal eten inhoudt en wat de voordelen zijn van het kiezen van halal maaltijden voor jouw gezondheid.

Wat zijn halal maaltijden?

Halal is een term die wordt gebruikt in de Islamitische cultuur om aan te geven wat toegestaan is om te eten. Halal maaltijden zijn maaltijden die bereid zijn volgens de regels van de Islam. Dit betekent onder andere dat vlees afkomstig moet zijn van dieren die op een humane manier zijn geslacht en dat bepaalde ingrediënten, zoals alcohol en varkensvlees, verboden zijn.

Wat zijn de voordelen van halal maaltijden voor jouw gezondheid?

  1. Meer aandacht voor de kwaliteit van het vlees Doordat halal vlees alleen afkomstig is van dieren die op een humane manier zijn geslacht, wordt er meer aandacht besteed aan de kwaliteit van het vlees. Dit betekent dat het vlees minder stress heeft ervaren tijdens het leven en dat er minder kans is op ziektes en infecties. Hierdoor bevat halal vlees over het algemeen minder antibiotica en hormonen dan niet-halal vlees.

  2. Minder kans op voedselvergiftiging Doordat halal maaltijden alleen bereid worden met halal ingrediënten, is de kans op voedselvergiftiging kleiner. De halal richtlijnen schrijven bijvoorbeeld voor dat dieren vrij moeten zijn van ziektes en infecties voordat ze geslacht worden, waardoor de kans op besmetting kleiner is.

  3. Gezonder en evenwichtiger dieet Halal maaltijden bevatten vaak meer groenten en fruit dan niet-halal maaltijden, doordat er in de halal richtlijnen veel nadruk wordt gelegd op een gezond en evenwichtig dieet. Hierdoor bevatten halal maaltijden vaak meer vitamines, mineralen en vezels dan niet-halal maaltijden.

  4. Betere hygiëne in de keuken Doordat halal maaltijden alleen bereid worden met halal ingrediënten, worden de keukens waarin deze maaltijden worden bereid vaak strenger gecontroleerd op hygiëne. Hierdoor is de kans op besmetting met bacteriën en virussen kleiner.

Conclusie

Halal maaltijden zijn gezonder en veiliger voor jouw gezondheid dan niet-halal maaltijden. Bij Tasty Flavours zijn we trots op onze halal maaltijden die volgens de richtlijnen van de Islam worden bereid en ook nog eens gezond en lekker.